Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Litsa Mouta – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
100 γρ αλεύρι σκληρό
300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
350 γρ νερό χλιαρό
1 μαγιά ξηρή
1 κ. γ. ζάχαρη
1 κ. σ. γλυκάνισο
3 κ. σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ: σιμιγδάλι, αλεύρι σκληρό, αλεύρι ολικής, γλυκάνισο.

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά με λίγο από το νερό και την ζάχαρη και την ενεργοποιούμε.

Όταν αφρίζει, την προσθέτουμε στο κάδο με τα αλεύρια, βάζουμε και το λάδι και το υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μάζα και ύστερα δυναμώνουμε λίγο το μίξερ και αφήνουμε να ζυμώνει ένα πεντάλεπτο.

Αλείφουμε με λίγο λάδι το ζυμάρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μοιράζουμε σε 6 μερίδες και τις στρώνουμε στην φόρμα.

Αφήνουμε να ανέβει μία δεύτερη φόρα, φουρνίζουμε στους 160-170 βαθμούς (προθερμασμένος ο φούρνος) στον αέρα, ή στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 40-50 λεπτά, να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝοστιμότατα λαζάνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΓλυκό σταφύλι με κεχριμπαρένιο χρώμα