Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

H Συνταγή είναι από την κ.Αλίντα Κανάκη

Υλικά :

1 αυγό
1 φλιτζάνια τσαγιού γάλα,
1 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό,
1 φλιτζάνια τσαγιού φυτικό λάδι,
1 κουταλιά σ. γιαούρτι,
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη,
1 πρέζα αλάτι
1 πακέτο μαγιά σκόνη
Αλεύρι όσο πάρει για μαλακή ζύμη .

Για πάνω :

1 κρόκο αυγού,
Σουσάμι

Παρασκευή :

Σε λεκάνη βάζουμε μια μέτρια ποσότητα αλεύρι προσθέτουμε τα υλικά ζυμώνουμε και προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά έως ότου πετύχουμε εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει .Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα , αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη . Πλάθουμε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί .

Δες και αυτό!   Ριζότο Μιλανέζε (ριζότο με σαφράν)

Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου μία ώρα, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού,πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή όρεξη !

H Συνταγή είναι από την κ.Αλίντα Κανάκη

Διαφήμιση