Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Μαρινάδα 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 2-1/2 κιλά παϊδάκια 1 φλιτζάνι ροκανίδια άσπρη καρυδιά, εμποτισμένο με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά 1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2-1/2 κιλά παϊδάκια
1 φλιτζάνι ροκανίδια άσπρη καρυδιά, εμποτισμένο με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας
• Αφαιρέστε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των νευρώσεων. Κόψτε κάθε παϊδάκι σταυρωτά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.
• Καρυκεύστε κάθε μισό παϊδάκι ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο διπλό, τυλίξτε κάθε μισό παϊδάκι σαν πακετάκι.
• Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα πάνω από μέτρια φωτιά άμεση και μαγειρέψτε για 1 ώρα, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μερικές φορές, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο.
• Αφαιρέστε τα πακετάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για περίπου 10 λεπτά. Ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα με το αλουμινόχαρτο, και απορρίψτε το λίπος και το αλουμινόχαρτο.
• Στραγγίζετε και προσθέτετε τα ροκανίδια απευθείας στα αναμμένα κάρβουνα ή στο δοχείο του καπνιστή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το ξύλο αρχίζει να καπνίζει, βάλτε τα παϊδάκια στη σχάρα.

Ψήστε πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα και ραντίζοντας μία ή δύο φορές με τη μαρινάδα.

Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε για 5 λεπτά περίπου. Κόψτε σε επιμέρους πλευρές και σερβίρετε ζεστό με οποιαδήποτε υπόλοιπη σάλτσα.

weber-grill-bbq

Διαφήμιση