Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας πορτοκάλι και λεμόνι και τέλεια λευκά μανιτάρια
Connect with us

Κρεας

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας πορτοκάλι και λεμόνι και τέλεια λευκά μανιτάρια

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki –  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 800 γραμμάρια ψαρονέφρι 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά 1 ποτηράκι λευκό κρασί 2 κουταλιές μουστάρδα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1 κουταλιά αλεύρι 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη τζίντζερ Πιπέρι καγιέν προαιρετικά Χυμό ενός λεμονιού Χυμό ενός πορτοκαλιού Extra ελαιόλαδο […]

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki –  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

800 γραμμάρια ψαρονέφρι
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
Πιπέρι καγιέν προαιρετικά
Χυμό ενός λεμονιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Extra ελαιόλαδο για τα μανιτάρια
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετάκια το ψαρονέφρι περίπου 2 εκατοστά. (Εγώ το χτυπάω λίγο γιατί γίνεται πιο μαλακό!)

Διαφήμιση

Μαρινάρουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Βάζουμε το τηγάνι μας στην εστία να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας που τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε φετάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλετάκια αφήνοντάς τα να ροδίσουν και να θωρακιστούν.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.

Στύβουμε το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού και περιχύνουμε. Ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και κλείνουμε τη θερμοκρασία.

ΡΥΖΙ

Μία κούπα ρύζι μπασμάτι 2 κούπες νερό λίγο αλάτι. Το βάζουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με το ψαρονέφρι.
Πολύ νόστιμο και πικάντικο φαγητό… ωραίο πιάτο και για τραπέζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

17 Κόλπα για να Αστράφτει το Σπίτι σας από Καθαριότητα!
Βελουδένια Κρέμα για γέμισμα γλυκών (Μιλφέιγ – Τρίγωνα Πανοράματος και για πολλά άλλα)
Ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ καρύδας, σκέτη απόλαυση
Σοκολατένια απόλαυση! - Τούρτα Σεράνο
Απολαυστικό Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας
Νηστίσιμα μπισκοτάκια και κουλουράκια με αμύγδαλα - Τραγανά με αρώματα και φοβερή γεύση
Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι σαν λουκουμάδες (φούρνου+τηγανητοί)
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
10 λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων για άμεσο χάσιμο κιλών
Δείτε μια πολύ ωραία συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Συνταγες

×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!