Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki –  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

800 γραμμάρια ψαρονέφρι
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
Πιπέρι καγιέν προαιρετικά
Χυμό ενός λεμονιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Extra ελαιόλαδο για τα μανιτάρια
Αλάτι και πιπέρι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετάκια το ψαρονέφρι περίπου 2 εκατοστά. (Εγώ το χτυπάω λίγο γιατί γίνεται πιο μαλακό!)

Μαρινάρουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Βάζουμε το τηγάνι μας στην εστία να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας που τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε φετάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλετάκια αφήνοντάς τα να ροδίσουν και να θωρακιστούν.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.

Στύβουμε το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού και περιχύνουμε. Ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και κλείνουμε τη θερμοκρασία.

ΡΥΖΙ

Μία κούπα ρύζι μπασμάτι 2 κούπες νερό λίγο αλάτι. Το βάζουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με το ψαρονέφρι.
Πολύ νόστιμο και πικάντικο φαγητό… ωραίο πιάτο και για τραπέζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κωκ ψυγείου! Ελαφρύ και πεντανόστιμο!
Επόμενο άρθροΕκπληκτικά ψωμάκια με γάλα, μαγιά, αλεύρι και λάδι