Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά: 200 γρ.βουτυρο αγελάδας 300 γρ.μελι 4 αυγά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
200 γρ.βουτυρο αγελάδας
300 γρ.μελι
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
Μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ φαρίνα
150 γρ. σταφίδες
1 κ.γλ.κανελα
1/2 κ.γλ.γαρυφαλλο
1/2 κ.γλ.σοδα
2 κ.σ.κακαο.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα..προσθέτω το χυμό και το γάλα και ανακατεύω.

Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα και προσθέτω τη κανέλα,το γαρύφαλλο,τις σταφίδες και ανακατεύω..ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύω..

Στο μισό το μείγμα βάζω και το κακάο.

Βάζοντας κουταλιές και απο τα δύο μείγματα μοιράζω σε 6 θήκες μαφιν και το υπόλοιπο σε μια μικρή φόρμα σιλικόνης.

Ψήνω τα ατομικά για 25 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις

Το κέικ το ψήνω για 50 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.

Όταν κρυώσει ελαφρώς το περιχυνω με ένα γλάσο που έκανα ανακατεύοντας μια λιωμένη μπανάνα, μια κ.σ.φυστικοβουτυρο και ένα κ.γλ.μελι.

Η Συνταγή είναι της κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.