Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 3 αυγά 250 γρ. βούτυρο 1/2 κουταλάκι αλάτι 30 ml. ρούμι 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1/2 κουταλάκι του […]

Διαφήμιση

Υλικά

3 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
30 ml. ρούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό
χυμός 1/2 πορτοκαλιού (ή χυμός 1 λεμονιού)
200 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
50 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
200 γρ. cranberry
50 γρ. σταφίδες
180 γραμμάρια αλεύρι φαριν απ
200g ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόνους.Χτυπάτε στο μίξερ το λυωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη,τους κρόκους , το αλάτι και το ρούμι .
2. Σε ένα μεγάλο κύπελλο ανακατεύετε τη σόδα με το ζεστό νερό, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού , ανακατέψτε το και προσθέστε το στους κρόκους.
3. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα τα καρύδια, τα φουντούκια, τις σταφίδες, τα cranberry . Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθο’υν καλά όλα τα συστατικά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη, αλευρωμένη φόρμα.
6. Ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς , στη συνέχεια 2 ώρες στους 125 βαθμούς.
7. Βγάζετε από το φούρνο το κέικ , το αναποδογυρίζετε και το στολίζετε.

Δείτε επίσης  11 τρόποι για να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να είστε υγιείς

via

xrysessyntages.gr

Διαφήμιση