Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο
2 κουπες νερο
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας
Λιγο δενδρολιανο
Λιγο θυμαρι
Αλατι κ πιπερι.

Εκτέλεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες

Διαφήμιση

σβηνουμε με το κονιακ κ σε λιγο με τον χυμο,ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικά μας!!

Βαζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! περνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμασκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..

τα βγαζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερα στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κοψει σε φετες…Διαλυουμε με λιγο κρυο νερακι το κορν φλαουρ κ το ριχνουμε μεσα στο ζουμι..

Ανακατευουμε να δεσει η σαλτσα και περιχυνουμε το κρεας ..!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμες, παραδοσιακές Δίπλες για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΣούπερ απολαυστική τούρτα