Υλικά

• 2-3 κιλά φρέσκο χοιρινό κρέας
• 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• 2 κουταλιές αλάτι
• 2 κουταλιές μαύρο πιπέρι χοντρό
• 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
• 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά σούπας τριμμένο σκόρδο
• 1 κουταλάκι κίμινο
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι

Διαφήμιση

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
• 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Κόψτε το χοιρινό και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια .

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι,το πιπέρι,τη πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο,το κύμινο,τη μουστάρδα και σκόνη τσίλι.

3. Τρίψτε όλο το χοιρινό. (Αυτό μπορεί να γίνει το προηγούμενο βράδυ και προτείνω να φοράτε γάντια.)

4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία βάζετε το χοιρινό κρέας και το γυρνάτε από όλες τις πλευρές. Για να μη καούν τα μπαχαρικά 1 λεπτό για κάθε πλευρά.

5. Μεταφέρετε το κρέας σε ταψί, το καλύπτετε , το βάζετε στο φούρνο και μαγειρέψτε έως ότου το κρέας γίνει τρυφερό, περίπου 4 ½ έως 5 ώρες. (Περίπου 1 ώρα ανά κιλό κρέας)

6. Για τα τελευταία 30 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε έως ότου το χοιρινό γίνει πολύ τρυφερό.

Διαφήμιση

photo: iamhomesteader.com

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠαγωμένη Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια πουτίγκα
Επόμενο άρθροΑπίστευτη μηλόπιτα για μικρά και μεγάλα παιδάκια