Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για 4 άτομα 1,2 κιλά χοιρινό κρέας σε κομμάτια, 2-3 κυδώνια, 1 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, 1 κ.γ. ντοματοπελτέ, 700 ml νερό, ελαιόλαδο, 2 στικ κανέλα, 1 πρέζα κόλιαντρο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή […]

Διαφήμιση

Υλικά για 4 άτομα
1,2 κιλά χοιρινό κρέας σε κομμάτια,
2-3 κυδώνια,
1 κ.σ. μέλι,
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη,
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,
1 κ.γ. ντοματοπελτέ,
700 ml νερό,
ελαιόλαδο,
2 στικ κανέλα,
1 πρέζα κόλιαντρο σε σκόνη,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για επιπλέον 3΄-4΄ ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Ρίχνετε 400 ml νερό, την κανέλα, το κόλιαντρο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.

4. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε φέτες. Τα βάζετε στο σκεύος και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μέλι και το υπόλοιπο νερό. Ψήνετε για επιπλέον μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε στα μυρωδικά να προσθέσετε και δεντρολίβανο.
elle