Χλωρόπιτα
Connect with us

Πιτες

Χλωρόπιτα

Υλικά

Διαφήμιση

Ζύμη
500 γρ.αλεύρι
½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
1 αυγό
αλάτι
νερό

Γέμιση
800 γρ.φρέσκο τυρί
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 φλυτζανάκι καφέ σιμιγδάλι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Σε ένα μπολ τρίβουμε το φρέσκο τυρί και ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το σιμιγδάλι , το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μέρη. Ανοίγουμε πέντε φύλλα.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί , στρώνουμε τρία φύλλα , βουτυρώνοντας τα και ρίχνουμε τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο βουτυρωμένα φύλλα και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!