Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Μαυρέτα Ρομποτή Πουλάκου – “Χρυσές Συνταγές”. Για το παντεσπάνι του κορμού: 1/2 κούπα αλεύρι 1/4 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Μαυρέτα Ρομποτή Πουλάκου – “Χρυσές Συνταγές”.

Για το παντεσπάνι του κορμού:
1/2 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας κακάο
1 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αβγά χωρισμένα
1 βανίλια
2 κ.σ νερό

Για τη γέμιση:
2 φακελάκια έτοιμη σαντιγύ Garni

Για το γλάσο:
5 κουταλιές της σούπας γάλα, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1/2 κούπα κακάο, 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ενα μπολ. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη. Μετά χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά.Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει και βουτηρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά και απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε απαλά.

Δείτε επίσης  Μακαρόνια με τυριά στο φούρνο και τραγανή κρούστα

Για το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Καλύπτουμε τον κορμό με το γλάσο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κουβερτούρα.

Η Συνταγή είναι της κ. Μαυρέτα Ρομποτή Πουλάκου – “Χρυσές Συνταγές”.

Διαφήμιση