Υλικά

4 αυγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο
Χυμός και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 φλυτζανάκι καφέ λικέρ πορτοκάλι
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Ξεκινάμε βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας ένα ταψάκι 22 εκ. Στην συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά.

Έπειτα ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και το λικέρ και Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ενώνουμε και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε.

Διαφήμιση

Καλή επιτυχία!