Χειμωνιάτικο και εορταστικό γλυκάκι με μήλα, κανέλα και ρόδι
Connect with us

Γλυκα

Χειμωνιάτικο και εορταστικό γλυκάκι με μήλα, κανέλα και ρόδι

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Ένα υπέροχο φρουτένιο γλυκάκι που αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα! Είναι οικονομικό… με λίγα μηλαρακια και ζάχαρη προσφέρουμε ένα απολαυστικό γλυκό!
Στο σιροπακι που θα περισσέψει προσθέτουμε βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και έχουμε το ωραιότερο λικέρ με αρώματα Χριστουγέννων!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 12 μήλα (τύπου Τριπόλεως επειδή είναι σφιχτά) όχι φυρικια…

Θα τα καθαρίσουμε και στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο… Θα τα βάλουμε σε μια κατσαρ. με μεγάλο πάτο θα βάλουμε από ένα ξυλάκι κανέλα στο καθ ένα και 1 βανίλια.

Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτ. νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο. Θα ξαφρισουμε…

Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1σφηνακι γρεναδινη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα..

Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα…

Σερβίρονται και με σαντιγί.. ή… γιαούρτι και κανελα…

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!