Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα υπέροχο φρουτένιο γλυκάκι που αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα! Είναι οικονομικό… με λίγα μηλαρακια και ζάχαρη προσφέρουμε ένα απολαυστικό γλυκό!
Στο σιροπακι που θα περισσέψει προσθέτουμε βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και έχουμε το ωραιότερο λικέρ με αρώματα Χριστουγέννων!

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 12 μήλα (τύπου Τριπόλεως επειδή είναι σφιχτά) όχι φυρικια…

Θα τα καθαρίσουμε και στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο… Θα τα βάλουμε σε μια κατσαρ. με μεγάλο πάτο θα βάλουμε από ένα ξυλάκι κανέλα στο καθ ένα και 1 βανίλια.

Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτ. νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο. Θα ξαφρισουμε…

Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1σφηνακι γρεναδινη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα..

Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα…

Σερβίρονται και με σαντιγί.. ή… γιαούρτι και κανελα…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο κέικ καρότου γεμάτο αρώματα και γεύση
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα Κορνέ γεμάτα από αρώματα και γεύση