Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα. 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 2 καρότα 1 σελινόριζα 12-15 βρασμένα κάστανα αλάτι φύλλα βασιλικού και ξηροί καρποί της επιλογής μας για το σερβίρισμα για την πέστο 1 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού 1/2 φλυτζάνι βρασμένη σελινόριζα 1/2 φλυτζάνι κάσιους χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλατοπίπερο 1-2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο […]

Διαφήμιση

Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα.

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 σελινόριζα
  • 12-15 βρασμένα κάστανα
  • αλάτι
  • φύλλα βασιλικού και ξηροί καρποί της επιλογής μας για το σερβίρισμα

για την πέστο

  • 1 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλυτζάνι βρασμένη σελινόριζα
  • 1/2 φλυτζάνι κάσιους
  • χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1-2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά (με λίγη προσοχή γιατί έχουν διαφορετική ώρα μέχρι να μαλακώσουν).
  2. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσουν καλά, κόβουμε σε κομμάτια και τα περιλούζουμε με την πέστο όσο είναι ακόμα ζεστά.

πέστο

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, προσθέτουμε αν χρειάζεται να γίνει λίγο πιο ρευστή χυμό καρότου ή λίγο από το ζωμό των λαχανικών και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Χειμωνιάτικη, ζεστή, ελαφριά και μυρωδάτη σαλάτα.

Α.Χ. – greenchef

Διαφήμιση