ΧΑΛΒΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

ΧΑΛΒΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
1000 mlφρέσκο γάλα
100 γρ.ζάχαρη
30 γρ.βούτυρο αγελαδινό
1πορτοκάλι (Ξύσμα)
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Διαφήμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα
  3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Μόλις μπει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Στρώνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί της προτίμησής μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και 1 φύλλο φρέσκο δυόσμο.

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση