Συνταγές
4.. 3.. 2.. 1.. πάμε για τον πιο σούπερ χαλβά με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικα:
4 ποτηρια νερο
3 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια χονδρο σιμιγδαλι
1 ποτηρι ελαιολαδο (εγω εβαλα 3/4 ελαιολαδο και 1/4 ηλιελαιο)
Εκτελεση:
Σ ενα κατσαρολακι βαζουμε το νερο με τη ζαχαρη να βρασουν για 5 λεπτα,εγω εβαλα καο 2 φετες πορτοκαλιου,μπορουμε να βαλουμε και ξυλα κανελας
Ταυτοχρονα ζεσταινουμε το λαδι (οχι να καψει γιατι θα μυριζει εντονα) και ριχνουμε το σιμιγδαλι. Σε μετρια θερμοκρασια ανακατευουμε συνεχως για να παρει χρωμα το σιμιγδαλι
Δεν αφηνουμε να ψηθει μονο γιατι θα καει. Χρειαζεται περιπου 10 λεπτα για να παρει το χρωμα της φωτογραφιας. Επειτα αποσυρουμε απο τη φωτια και με μεγαλη προσοχη ριχνουμε το σιρόπι που εχουμε φτιαξει με μια κουταλα της σουπας μεσα στο σιμιγδαλι
ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι το σιμιγδαλι πιτσιλαει
Το βαζουμε και παλι σε μετρια φωτια και ανακατευουμε μεχρι να πηξει το μιγμα
Τελος το βαζουμε σε φορμα του κεικ ή σε ατομικες φορμες
Αφηνουμε να κρυωσει,ξεφορμαρουμε και ριχνουμε κανελα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”