Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστές ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστές.Τα αφήνουμε στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα..

Δηλαδή ρίχνουμε πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνουμε άλλη λίγη. Και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρύνει  το χρώμα της. Προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστές και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Το αδειάζουμε σε ταψάκι 28-30 εκ., το στρώνουμε με ένα κουτάλι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

Συνταγή  είδα και έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου-οι λιχουδιές τις Σόφης

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπίθανη ζαμπονοτυρόπιτα με ανθότυρο που σκίζει από γεύση
Επόμενο άρθροΚρητικός Ντάκος, ο πεντανόστιμος