Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: 1 κούπα ηλιέλαιο, 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό, 3 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, 60 γρ λευκή κουβερτούρα, 60 γρ […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα ηλιέλαιο,
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
3 κούπες ζάχαρη,
4 κούπες νερό,
60 γρ λευκή κουβερτούρα,
60 γρ μαύρη κουβερτούρα,
κανέλα για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ενα ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά. Μετά ριχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από το σκεύος. (Τότε είναι έτοιμος)!

Μοιράζουμε σε μπολ και στο μισό μείγμα ριχνουμε τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και στο άλλο μισό μείγμα ριχνουμε τη μαύρη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Αδειάζουμε πρώτα το ένα μείγμα σε μία φόρμα και από πάνω αδειάζουμε το άλλο μισό μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει ο χαλβάς και να σταθεί. Ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία!

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ