Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Το καλύτερο κέρασμα με το καφεδάκι σας.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει υπέροχος, πεντανόστιμος και μυρωδάτος..

Διαφήμιση

Υλικά
Σιρόπι:

3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά

Για το χαλβά:
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα το ένα χοντρό και το άλλο ψιλό)
3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι….

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι…

Ανακατεύοντάς συνεχώς μέχρι να ξανθίνει…

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει…

Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα μπανάνα, γίνεται απ’ τις πιο νόστιμες που έχεις φάει
Επόμενο άρθροΣούπερ τούμπανο κέικ με φουντούκια