Χαλβάς σιμιγδαλένιος για τις υπογλυκαιμίες
Connect with us

Γλυκα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος για τις υπογλυκαιμίες

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή‎ – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 κουταλάκι κανέλλα
Μια χούφτα σταφίδες
1 φλιτζάνι φιλε αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα μέχρι να αλαξουν λίγο χρώμα όχι πολύ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα σε μέτρια φωτιά

Δεν κάνουμε σιρόπι χωριστά μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύω και ρίχνουμε αμέσως το νερό και το χυμό ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει

Ρίχνουμε την κανέλλα τα αμύγδαλα το ξύσμα τις σταφίδες ανακατευουμε μόλις πήξει τελείως αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ και αφήνουμε να κρυώσει.

Μετα ξεφορμαρουμε προσεκτικά και τρώμε

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή‎ “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Διαφήμιση
×
Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ!