Χαλβάς με σιμιγδάλι, κλασικός και αγαπημένος
Connect with us

Συνταγές

Χαλβάς με σιμιγδάλι, κλασικός και αγαπημένος

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1 κουπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Σιρόπι:
2 ξύλα κανέλας
φλούδα από λεμόνι
Προαιρετικά σταφίδες ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε 2 κατσαρόλες μια μεγάλη και μια μικρή. Στη μεγάλη βάζουμε νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλα και φλούδα λεμονιού. Στη μικρή το λάδι και το σιμιγδάλι.

Καβουρντιζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει καλή βράση χαμηλή νούμερο τη φωτιά στη μέση και σκεπάζουμε για 5 λεπτά την κατσαρόλα. Μετά βγάζουμε τα κανελογαρύφαλλα και το λεμόνι και αφήνουμε να βράζει σε μέτρια φωτιά.

Διαφήμιση

Όταν το σιμιγδάλι πάρει το χρώμα που θέλουμε το μεταφέρουμε σταδιακά και με προσοχή στη μεγάλη κατσαρόλα με το σιρόπι. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί πιτσιλαει και μπορεί να πάθουμε μικρό έγκαυμα.

Όταν μεταφερθεί όλο το υλικό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλο σιρόπι και να ξεκολλάει από την κουτάλα. Αν θέλουμε να βάλουμε σταφίδες ή ξηρούς καρπούς εδώ τους ενσωματώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε και το καπάκι (για να πάρει την υγρασία).

Το αφήνουμε 20-30 λεπτά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα μας και το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει. Το μεταφέρουμε προσεκτικά στο πιάτο μας και πασπαλιζουμε με κανέλλα.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση