Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” ΥΛΙΚΑ 3 παρασκευές εχει αυτη η συνταγούλα… ΣΙΡΟΠΙ: […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ
3 παρασκευές εχει αυτη η συνταγούλα…

ΣΙΡΟΠΙ:
300γρ.νερό,
500γρ.ζαχαρη,
2 κ.σ.λεμονι και μολις το κατεβασουμε
1 κ.σ.μέλι.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρίή στο φουρν.μοκροκ. 200 γρ κουβερτούρα ,90 γρ. βούτυρο και μία κ.σ. μέλι το αφήνουμε στην άκρη.

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ:
Λιώνουμε 170γρ.βουτυρο και το εχουμε ετοιμο να αλείψουμε τις φωλίτσες μας μόλις τις ετοιμάσουμε .Βγάζουμε το φύλλο κρούστας μία ώρα πριν ,εάν το έχουμε στην κατάψυξη, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .

Το κόβουμε στη μέση από τη μεγαλύτερη μεριά του. Διπλώνουμε λίγο και χρησιμοποιώντας μία βέργα πλεξίματος το ρολάρουμε χωρίς να το πιέζουμε ιδιαίτερα αφήνοντας στο τέλος μία μικρή “πιέτα” όπως δείχνει η εικόνα.

Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε περίπου 20′. Τ’αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεστό σιρόπι και κρύο γλυκό. Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί και τα γυρίζουμε κι απο τις δυο πλευρές.

Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με ενα κουταλάκι με τη σοκολάτα. Διακοσμούμε με χρωματιστά κουφετάκια, καρύδια, πεκάν , αμύγδαλα, κερασάκια κ.άλ

Η Συνταγή είναι της κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”