Συνταγές
Λαχταριστό και μαμαδίστικο φαγάκι – ζουμερό κοτόπουλο με πατάτες και καρότα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν να το μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο μισό πράσινο μήλο, μισό κρεμμύδι, 5-6 κλωνάρια θυμάρι, αλάτι πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ υλικά για μαρινάδα ελαιόλαδο, λεμόνι, θυμάρι αλάτι, πιπέρι, σκόρδο πολτοποιούμενο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, αλείφουμε καλά κάτω και πάνω από την πέτσα το κοτόπουλο
Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζουμε το κοτόπουλο πάνω σε μια σχάρα και ψήνουμε περίπου για 1½ – 2 ώρες
Βάζουμε ένα ταψί από κάτω,(εγώ έχω αυτό το ταψί που είναι με σχάρα) προσθέσουμε καρότα, πατάτες και μαρινάδα. Το κάνουμε σε ξεχωριστό ταψί κάτω από το κοτόπουλο 50 λεπτά πριν αυτό να είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για φωλιές Κοτόπουλου με Λαχανικά!
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και προσθέτουμε μέσα σε κάθε ένα από αυτά 5 ντοματίνια, 2 κ.σ. καλαμπόκι, μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μισή κ.σ. βούτυρο. Δημιουργούμε έτσι 4 φωλιές κοτόπουλου, τις οποίες σφραγίζουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκα φύλλα βασιλικού.