Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Χρυσές Συνταγές” Υλικά 10 φυλλα κρουστας Δυο συσκευασιες ζαχαρουχο γαλα 350 γρ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Χρυσές Συνταγές”

Υλικά

10 φυλλα κρουστας
Δυο συσκευασιες ζαχαρουχο γαλα
350 γρ ινδικη καρυδα
Βουτυρο για το αλοιμα φύλλων 150 γρ λιωμενο

Για το σιροπι

650 γρ ζαχαρη
350 γρ νερο
Ενα ξυλ κανελας
Μια στυμενη λεμονοκουπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζω το σιροπι για 5 λεπτα και το αφηνω να κρυωσει
Ανακατευω την καρυδα με το ζαχαρουχο (γεμιση) (απλο ανακατεμα οχι βρασιμο)
Διπλωνω ενα φυλλο κρουστας αφου το βουτυρωσω.

Απλωνω γεμιση κατα μηκος
Το κλεινω ρολαροντας και βουτυρωνοντας το
Το κοβω μικρα κοματια και το τοποθετω σε βουτυρωμενο ταψι
Τα ραντιζω με λιγο νερακι

Ψηνω στους 200 αντιστασεις μεχρι να παρουν χρωμα
Σιροπιαζω τα ζεστα ρολακια με κρυο σιροπι
Το πακετο εχει 12 φυλλα κρουστας ,με λιγη οικονομία στη γεμιση μπορειτε να τα φτιαξετε ολα.

Καποια αλλη φορα ειχα βαλει και σταγονες σοκολατας στη γεμιση
Μου βγηκαν 80 μπουκιτσες.
Το ταψι μου ειναι 42χ32

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Χρυσές Συνταγές”

Διαφήμιση