Φτιάξτε το! Εύκολο και Οικονομικό Γιαουρτογλυκό, με μπισκότα πτι μπερ!
Connect with us

Συνταγές

Φτιάξτε το! Εύκολο και Οικονομικό Γιαουρτογλυκό, με μπισκότα πτι μπερ!

Φτιάξτε το! Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ! (Γιαουρτογλυκό)

Απίθανο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ! Με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας, θα έχετε ένα πολύ νόστιμο αλλά και εύκολο γιαουρτογλυκό! Φτιάξτε το και θα το κάνετε συνέχεια!

Διαφήμιση

Υλικά

600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
10 γρ ζελατίνη
1 πτι μπερ
150 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με ένα μίξερ για λίγη ώρα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενώ στην πορεία ενσωματώνουμε και την ζελατίνη. (Εδώ θα βρείτε τον τρόπο προετοιμασίας της ζελατίνης). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Έπειτα, αφήνουμε για 15-30 λεπτά στο ψυγείο την κρέμα να πάρει υφή γιαουρτιού.

Διαφήμιση

Στην συνέχεια, σε φόρμα 30×11 εκατοστά κάνουμε μία στρώση από μπισκότα. ‘Έπειτα, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω από τα μπισκότα, προσέχοντας να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε σκεπάζοντας με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Κάνουμε μία τελευταία στρώση από μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για την γκανάζ, βάζουμε σε ένα μπολ την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφού είναι έτοιμη η γκανάζ την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για ακόμα 2 ώρες.

Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να μην χάνεις κανένα καινούριο βίντεο πατώντας εδώ

Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση