Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το προζυμη

100 γρμ αλεύρι,
100 γρμ νερό χλιαρό ,
3 φακελακια ξηρή μάγια,
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη με αυτά κάνω μια πηχτή ζύμη και αφήνω να φουσκωσει για 10 λεπτα
Σε ενα μεγαλο λεκανακι ρίχνω 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια και κάνω μια γούβα στο κεντρο
Έχω έτοιμα 3 χτυπημένα αυγά
150 γρμ σπορελαιο
100 γρμ χυμό πορτοκαλί
250 γρμ γάλα χλιαρό στο οποιο ρίχνω 300 γρμ ζάχαρη να λιώσει
Ξύσμα πορτοκαλί
2 μαχλεπια 1 κακουλέ ,2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού λιώσει η ζάχαρη μέσα στο γάλα ,ρίχνω χλιαρό το σπορελαιο ,το χυμό πορτοκαλί ,τα αυγά ,τα μυρωδικά ,ανακατευουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο λεκανακι με το αλεύρι ,καθώς και τον χυλό με την μάγια που έχει φουσκώσει

Ζυμωνουμε καλά να γίνει μια ζύμη που ελαφρώς θα κολλάει στα χέρια ,σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνω 2 με 3 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη

Μετα πλαθουμε μια μεγάλη η δυο μέτριες βασιλοπιτες ,και τις τοποθετουμε σε ταψακια στρωμένα μα αντικολλητικό χαρτί ,και αφήνουμε παλι για 20 με 30 λεπτα να ανέβουν λίγο

Αυγουλωνουμε και ψηνουμε για 30 λεπτα περιπου σε προθερμασμενο φούρνο στους 180′ βαθμούς

Στολιζουμε όπως αρέσει στον καθένα

πχ λευκή κουβερτουρα ,και στην αλλη σουσάμι και με κορνε εκανα τα γραμματα με λιωμένη κουβερτουρα επίσης

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.