Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”. ΥΛΙΚΑ Μισό κιλό σπανάκι 1 ματσάκι σέσκουλα Μισό ματσάκι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό σπανάκι 1 ματσάκι σέσκουλα
Μισό ματσάκι καυκαλήθρες
Τρία πράσα
Και 2 ματσάκια κρεμμυδάκια
Από μισό μάτσο μαϊντανό άνηθο μάραθο
2 αυγά
650 γραμμάρια φέτα
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα και στράγγιξα τα λαχανικά και τα ψιλόκοψα
Το σπανάκι μαζί με τα σέσκουλα τους έριξα 1 κουταλάκι αλάτι τα άφησα για 10 λεπτά και τα εστιψα με τα χέρια μου πολύ καλά
Σε μία λεκάνη έβαλα όλα τα λαχανικά τη φέτα θρυμματισμένη καλά τα αυγά και λίγο τραχανά για τα υγρά
6 κουταλιές λάδι

Στο ταψί της κουζίνας το λάδωσα και Έστρωσα 4 φύλλα λαδωμένα έριξα τη μισή γέμιση
Έβαλα άλλα τρία φύλλα την υπόλοιπη γέμιση

Και τελείωσα με τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα πάντα λαδωμένα
Λάδωσα καλά το τελευταίο φύλλο το ράντισα με νερό τι χάραξα σε κομμάτια
Και την έψησα στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα

Για το φύλλο
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μισό κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χλιαρό νερό περίπου μία φλυτζάνα ένα τέταρτο της φλυτζάνας ελαιόλαδο λίγο αλάτι μία κουταλιά της σούπας ξίδι τα ζυμώνω καλά μέχρι που η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει ελάχιστα στα χέρια

το μοιράζω σε στρογγυλά κομμάτια όσα θέλω για την πίτα τα λαδώνω τα βάζω σε ένα τάπερ που να κλείνει και τα αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες μετά είναι έτοιμα για να ανοίξει το φύλλο

Η Συνταγή είναι της κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.