Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Φανταστικό στη γεύση και με βελούδινη υφή.. Ό,τι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Φανταστικό στη γεύση και με βελούδινη υφή.. Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι! Η παρακάτω συνταγή είναι για ένα θεϊκό παγωτό με αληθινή γεύση από φιστίκια..

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού λικέρ Κουαντρό
1 φλ. Φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει).
Σένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη.

Προσθέτετε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ξαναρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ.
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την βανίλια.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το λικέρ, το χρώμα ζαχαροπλαστικής ( 5-6 σταγόνες) , το μείγμα των αυγών , τα φιστίκια και ανακατεύετε.
Το Βάζετε στην κατάψυξη και το χτυπάτε ανά 2 ώρες .

Συνολικά θέλει 6-8 ώρες.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.