Φτιάξτε σοκολατένιες πάστες σε σχήμα καρδούλας, για να εκφράσετε τον έρωτά σας - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Φτιάξτε σοκολατένιες πάστες σε σχήμα καρδούλας, για να εκφράσετε τον έρωτά σας

Η Εκτέλεση είναι από κ. Eleni Kalaitzidou‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι

7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατεψουν και έπειτα ρίχνουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμενα σε δόσεις

Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Ψήνουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου σε προθερμασνενο φούρνο στους 180 για 8-10 λεπτά.

Διαφήμιση

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με κουπατ καρδουλες.

Κρέμα φραουλα
400γρ σαντιγί
Άχνη όσο γλυκιά την θέλω
3κ.σ.μαρμελαδα φραουλα
Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα προσθέτοντας όση άχνη θέλουμε

Επειτα βάζουμε την μαρμελάδα και το χρώμα και ανακατεύουμε απαλά.

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Το αφήνω να βράσει για 1 λεπτό.

Γκανάς
250 κρέμα γάλακτος
250 σοκολάτα
1κ.γ.μελι
Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα και την ρίχνουμε στην κομματιασμενη σοκολάτα, ρίχνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.

Μοντάρισμα
Σιροπιαζουμε με ένα πινέλο τις καρδουλες, βάζουμε με κορνε την κρέμα, πάλι παντεσπάνι σιροπιασμενο.

Έπειτα τις αλοιφουμε όλες γύρω γύρω και από πάνω και τις βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες.

Ρίχνουμε και την γκανάς και γαρνίρω με την κρέμα που περισσεψε.

Την αρχική ιδέα την πήρα από τις .

Η Συνταγή είναι από λιχουδιές της Σόφης “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση