Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Aristea Mpesiri – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”. Υλικά 2 λιτρα γάλα φρέσκο 8 κουταλιές ρυζαλευρο 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Aristea Mpesiri – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.

Υλικά
2 λιτρα γάλα φρέσκο
8 κουταλιές ρυζαλευρο
1 ποτήρι ζάχαρη
8 αυγα
Μίσο πακέτο βούτυρο Κερκύρας
Και το άλλο μισό για τα φύλλα
3 βανιλιες
1 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι κρέμα αραβοσίτου βανίλια
Λίγο αλάτι

Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ καφέ λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει

Εκτέλεση
Ζυμωνούμε τη ζύμη των φύλλων και την αφήνουμε σκεπασμένη

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό απ’ το υπόλοιπο και ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύουμε σε μπωλακι τη σκόνη αραβοσίτου και τη ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα.Οταν πήξει ρίχνουμε μια βανίλια

Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε το ρυζαλευρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα και όταν κάψει το γάλα πού έχουμε στη φωτιά το ρίχνουμε ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πήξει ..κατόπιν ρίχνουμε τις βανιλιες και ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε την αραβοσίτου ανακατεύοντας να ενσωματωθεί ρίχνουμε και το βούτυρο να λιωσει και την κανέλα

Βουτυρωνουμε το ταψί ανοίγουμε 4 φύλλα βάζουμε 2 από κάτω βουτυρωμενα ρίχνουμε την κρέμα σκεπάζουμε με άλλα δύο βουτυρωμενα και τέλος βουτυρωνουμε την επιφάνεια της πίτας ραντίζουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισει .όταν κρυώσει την πασπαλιζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε!

ΥΓ
Στο τελικό στάδιο της κρέμας προσθέτουμε και τά αυγά χτυπημένα

Η Συνταγή είναι από κ. Aristea Mpesiri“Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.