Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά – Εκτέλεση. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά – Εκτέλεση.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό,2 φακελάκια μάγια ,1 κουταλάκι ζάχαρη ,και 100 γρμ.αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Αφήνουμε να φουσκώσει ,περίπου 15 λεπτά .

Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη ρίχνουμε 1 κούπα χλιαρό γάλα ,3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα ,και μισή κούπα σπορέλαιο με μισή κούπα φυτίνη λιωμένη χλιαρά όλα ,1 κουταλάκι αλάτι Μόλις φουσκώσει η μάγια την ρίχνουμε μέσα στην μεγάλη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ,και ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ,περίπου ένα κιλό ,να γίνει μια μαλάκια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια .

Ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ,και σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .
Εγώ την έβαλα στο φούρνο στους 40 βαθμούς αφού τον έσβησα πρώτα.

Μόλις διπλασιαστεί σε μια ώρα πατάμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τα οποία κάνουμε πρώτα κορδόνια και μετά ανοίγουμε λίγο πλατιά με τον πλάστη .
Βάζουμε μέσα μυζήθρα ανακατεμένη με φέτα και 1 αυγό και κλείνουμε κάνοντας πάλι κορδόνια.

Τα δυο τα έστριψα μαζί γύρω γύρω ,και το ένα το έκοψα με ψαλίδι ανα 2 πόντους στην άκρη να γίνει σχέδιο και το τύλιξα στο κέντρο του ταψιού .
Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο ,αυγουλώνουμε με ,1 χτυπημένο αυγό ,ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 ‘ βαθμούς !

Η Συνταγή είναι της κ. Aggelika Gougousidou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση