ΥΛΙΚΑ (Για 1 λίτρο λεμονάδα)

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 λεμόνια
  • 1 ξυλάκι κανέλας (δεν είναι αναγκαίο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο τρόπος παρασκευής της λεμονάδας μας είναι πολύ εύκολος, γρήγορος και μπορούν να βοηθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Φρέσκια, δροσερή, σπιτική λεμονάδα στο ψυγείο σου με απλά βήματα.

Διαφήμιση

Για αρχή, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη και παίρνουμε το ξύσμα από 2 λεμόνια. Μόνο το ξύσμα χρειαζόμαστε για αυτό το βήμα. Φρόντισε να έχεις πλύνει καλά τα λεμόνια. Ρίξε το ξύσμα μέσα στη κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι απλά να λιώσει η ζάχαρη. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βράσει το μείγμα, απλά να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια, σούρωσε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ, γιατί χρειαζόμαστε μόνο το ζουμί και όχι το ξύσμα λεμονιού. Άφησε το στην άκρη μέχρι να τελειώσεις με τα υπόλοιπα.

Διαφήμιση

Έπειτα στύψε καλά τα τέσσερα λεμόνια και πέρασε τα και αυτά από ένα σινουά ή αλλιώς σουρωτήρι για να μην μείνουν μέσα περιττά κουκούτσια και λεμόνια.

Πρόσθεσε τον χυμό από τα λεμόνια μέσα στο μείγμα από πριν και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Τέλος, πάρε ένα μεγάλο μπουκάλι της επιλογής σου και γέμισε το ένα τέταρτο του μπουκαλιού με κρύο νερό. Ρίξε μέσα τη λεμονάδα μας και κούνησε το καλά. Πρόσθεσε μέσα στο μπουκάλι και το ξυλάκι κανέλας και κούνησε το άλλη μία φορά. Η λεμονάδα μας είναι έτοιμη.

Extra tips:

  • Η συγκεκριμένη λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1,5 εβδομάδα. Γέμισε ένα ποτήρι με παγάκια και λεμονάδα και το πιο δροσερό ρόφημα του καλοκαιριού σε περιμένει να το απολαύσεις.
  • Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην βάλεις το ξυλάκι κανέλας. Θα είναι το ίδιο απολαυστική.
  • Αν ανήκεις σε αυτούς που τη προτιμάνε λίγο πιο γλυκιά, πρόσθεσε και άλλη ζάχαρη.
  • Αυτή η λεμονάδα δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες του εμπορίου και καμία άλλη δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί.
  • Για περισσότερη λεμονάδα, αύξησε τις δόσεις στα υλικά.
Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki