Η Συνταγή είναι από κ. Iacovos Pappoullos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά – Εκτέλεση
1. Γαλα αιγοπροβειο με αναλογια αιγινου μεχρι 30%.

Διαφήμιση

2. Ζεσταινουμε μεχρι 63c για 10′

3. Ψυχουμε στους 34c και ριχνουμε πυτια ως οι οδηγιες στο κουτακι της.

4. Αφου πηξει τεμαχιζουμε το τυροπηγμα σε κοματια 10*10 και το μεταφερουμε σε καλουπια ή κρεμαζουμε σε τσαντιλες για να στραγγιξει.

5. Την επομενη μερα κοβουμε σε κοματια φεττας και αλατιζουμε με χοντρο αλατι και το αφηνουμε 3-4 μέρες να σταγγιξει σε δροσερο μερος.

6. Τοποθετουμε το τυρι σε αλμη 6% για 2 εβδομαδες εκτος ψυγείου και 2 μηνες στο ψυγειο.

Η φετα θελει αγαπη και υπομονη…

Σημ: Αν θελω κραταμε το τυρογαλο για να βγαλουμε μυζηθρα στους 85c.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Iacovos Pappoullos “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠρωτότυπο και πεντανόστιμο ρολό πατάτας γεμιστό με κιμά
Επόμενο άρθροΑγαπημένος παραδοσιακός μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα!