Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Diamandia Tagiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά για την βάση: 250γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ( […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Diamandia Tagiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά για την βάση:
250γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ( θερμοκρασία δωματίου)
250γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
1 πρέσα αλάτι
500γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν

Υλικά γιά την κρέμα:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 σακουλάκι σκόνη κρέμα βανίλια (αυτό πού κάνουμε τις κρέμες)
200 γραμμάρια ζάχαρη .

Φρούτα ότι σας αρέσει!
Εγώ σήμερα την έφτιαξα με κεράσι κομπόστα

Εκτέλεση:
Στραγγισα τα κεράσια άφησα στην άκρη

Σέ ένα μπολ έβαλα όλα τα υλικά τις βάσης εκτός από το αλεύρι και μπέικιν.. χτύπησα καλά μέ το μίξερ και σιγά σιγά πρόσθεσα το αλεύρι και μπέικιν .

Κράτησα το 1/4 τής ζύμης και την υπόλοιπη την έβαλα στο βουτυρομενο ταψί και άπλωσα με το χέρι (αν κολλάει αλευρωνω τα χέρια μου)

Κρέμα:
Σέ ένα μπολ χτύπησα το γιαούρτι με την ζάχαρη και πρόσθεσα σιγά σιγά και την σκόνη κρέμα βανίλια .

Άπλωσα πάνω από την βάση.. μετά έβαλα τα κεράσια .. και τέλος την ζύμη πού είχα κρατήσει τρίβοντας την μοιρασα παντού!

Έψησα σέ προθερμασμένο φούρνο στους 175βαθμούς 30 -40 λεπτά .

Για να μήν πετάξω το ζουμί από την κομπόστα.

Έβαλα σέ ένα κατσαρολάκι το ζουμί από την κομπόστα πρόσθεσα και ενα μικρο φακελάκι πού είναι για τάρτες και 3 κ.σ. ζάχαρη έβαλα στο μάτι και το έκανα ρεμούλα

Η Συνταγή είναι από κ. Diamandia Tagiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.