Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα”. Για το κέικ 1 κούπα καρύδια αλεσμένα ¼ κουταλάκι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα”.

Για το κέικ
1 κούπα καρύδια αλεσμένα
¼ κουταλάκι σόδα
2½ κούπας αλεύρι που φουσκώνει (ή για όλες τις χρήσεις μαζί με λίγο μπεικιν παουντερ)
1½ κούπας ζάχαρη
6 κουταλιές γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
250γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά

Για το σιρόπι
1½ κούπας ζάχαρη
1½-2 κούπας νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε 3′. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε προθερμασμέμο φούρνο στους 180°C, 50 ‘- 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί 7’ σε πυκνό σιρόπι.

Σιροπιάζουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπήσουμε την επιφάνειά του σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι.

Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou “Μπαχάρι και κανέλα”.