Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι
375 ml. χλιαρό νερό
100 γραμμάρια μαύρες ελιές σε φέτες
50 γραμμάρια αποξηραμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Από πάνω
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι
φρέσκο δεντρολίβανο

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το χλιαρό νερό και τη μαγιά σε ένα βαθύ μπωλ.
Προσθέτετε αλεύρι, αλάτι και ελαιόλαδο.

Προσθέστε φρέσκο θυμάρι και ζυμώνετε.
Κόψτε τις αποξηραμένες φέτες ντομάτας σε κύβους και τις ελιέςσε φετούλες και προσθέστε στη ζύμη ψωμιού .

Ανακατέψτε τη ζύμη για τελευταία φορά με το χέρι ή με ένα ξύλινο κουτάλι.
Αφήστε τη ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει.

Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι. Αλείφετε από πάνω με λάδι και ρίχνετε το χονδρό αλάτι και δενδρολίβανο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 30 λεπτά.

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΜία απλή συνταγή για μπουγάτσα
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο γλύκισμα ψυγείου με σοκολάτα, ταχίνι, αμύγδαλα, cranberries και πορτοκάλι