Συνταγές
Έτοιμο το γλυκάκι φράουλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο σε παγωτά ή ποτό δροσιστικό. Όπως ή βυσσιναδα, έτσι ή κερασαδα κι η φραουλαδα
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2.5 κιλά φράουλες, 2 κιλά ζαχαρη εναλλάξ στην κατσαρόλα και ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επόμενη το πρωι ριξαμε 3/4 ποτηριού νερό κι όταν άρχισε να βράζει ξαφρισα και άφησαμε μόνο 2 λεπτά.
Το απόγευμα αφαίρεσαμε τις φράουλες σε σουρωτήρι και έδεσα το σιρόπι, συν όσο σιρόπι εσταξε απ το σουρωτήρι, ριξαμε 3 βανίλιες και χυμό 1 μικρού λεμονιού.
Μόλις έδεσε ριξαμε τις φράουλες και άφησα σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά. Αποστειρωμενα βάζα. ριξαμε λιγο σιρόπι και μετά προσεκτικά τις φράουλες και συμπλήρωσαμε σιρόπι να καλυφθούν.
Αναποδογυρισαμε. Άφησαμε να κρυώσουν και ψυγείο. Όσο σιρόπι έμεινε το έδεσα πιο πολύ για “φραουλαδα” για παγωτά το καλοκαίρι ή αραιωμένο με σόδα σούπερ γευστικο και δροσιστικό
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Φοβερό Λικέρ με την γλυκιά γεύση φράουλας
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο ρακή ή βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις φράουλες.
Τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σ’ενα βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τη ρακή, κλείνουμε και φυλάμε το βάζο σ’ενα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 35-40 μέρες.
Το πρώτο διάστημα ανακινούμε το βάζο κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις περάσουν οι μέρες σουρώνουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια.
Διατηρείται και στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.