Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
για τη γέμιση

500 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γραμμάρια τυρί άσπρο άπαχο
50 γραμμάρια τυρί κίτρινο άπαχο
2 αυγά
Μαϊντανό, άνηθο
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Διαφήμιση

για το φύλλο
1,1/2 κούπα αλεύρι ολικής ντινκελ
1 φακελάκι μάγια
ελάχιστο αλάτι και λάδι
λίγο χλιαρό νεράκι!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε ζύμη για το φύλλο σκεπάζετε και αφήνετε μέχρι να φουσκώσει

Σε μία λεκάνη κόβετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, ρίχνετε αλάτι και με τα χέρια σας τα ζουλάτε να μαλακώσουν και πετάτε τα πολλά υγρά

Στο multi διαλύεται 2 μεγάλα κρεμμύδια ρίχνετε τα κρεμμύδια μέσα στο σπανάκι τα αυγά τα τυριά το λάδι τον μαϊντανό τον άνηθο το αλάτι ανακατεύετε όλα μαζί

χωρίζετε το ζυμάρι σε δύο μέρη και ανοίγετε 2 φύλλα , σε λαδωμένο ταψί βάζετε το ένα φύλλο κάτω ρίχνετε το μείγμα από το σπανάκι

Στη συνέχεια βάζετε το άλλο φύλλο από πάνω, αλείφετε με λαδάκι και ψήνετε μέχρι να ροδίσει 180 βαθμούς

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚρεμώδες επιδόρπιο σοκολάτας