Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστανουμε 500 γρ.γάλα με 90 γρ.σιμιγδάλι

και χτύπαμε δύο αυγά καλά και τα ρίχνουμε στο τέλος.

Μόλις δέσει λίγο η κρέμα,κατέβαζουμε, ρίχνουμε 400 γρ.γαλομηζηθρα ΓΑΛΕΝΙ ,300 γρ.φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και 2 κουταλιές αθογαλο ΓΑΛΕΝΙ,δύο πρέζες με την αλατιερα αλάτι ,και λίγο πιπέρι και δύο κουταλιές βούτυρο.

Ενσωματωνουμε πολύ καλά τα υλικά.

Άφηνουμε να κρυώσει η κρέμα ,άπλωνουμε το κάτω φύλλο και το βρέχουμε στα τελειώματα, βάζουμε τη γέμιση,σκέπαζουμε με το αλλο,κλείνοντας καλά,τρύπαμε με πιρούνι, βρεχουμε την επιφάνεια με νερό κι ψήνουμε στους 150 με αέρα κι άφηνουμε να ψηθεί πολύ καλά το φύλλο.

Αχνη και κανελλα

Φτιάξτε την και δεν έχει σημασια η μάρκα στην γαλομυζηθρα,αρκεί να την βρείτε

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.