Φοβερή μαρμελάδα λεμόνι
Connect with us

Γλυκα

Φοβερή μαρμελάδα λεμόνι

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Διαφήμιση

Υλικά
5 λεμόνια ακέρωτα,αν είναι μεγάλα ,αλλιώς 8-10 μικρότερα
3 φλιτζάνια νερό
Ζάχαρη όσο πάρει,ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσουμε

Εκτέλεση
Διαλέγουμε λεμόνια χωρίς χτυπήματα, με έντονο χρώμα και όχι πολύ μαλακά. Ξύνουμε ελαφρά την κίτρινη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (φλούδα και σάρκα ολόκληρα). Αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια

Κόβουμε κάθε φέτα λεμονιού σε πολύ μικρά κομματάκια.

Σε κατσαρόλα τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τα καλύπτουμε με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση, έως ότου μαλακώσουν οι λεμονόφλουδες.

Μόλις μαλακώσουν τα περνάμε με το ραβδομπλένταιρ να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός

Μετράμε τώρα με ένα φλιτζάνι τα υλικά της μαρμελάδας. Όσα φλιτζάνια βγουν τα υλικά που βράσαμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσουμε.

Βάζουμε τα υλικά με τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια.

Βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά , μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Η μαρμελάδα έχει δέσει όταν μένει παχύ στρώμα στην ανάποδη της κουτάλας

Συσκευάζουμε τη μαρμελάδα λεμόνι σε αποστειρωμένα βάζα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!