Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1.5 κιλά ολόκληρες πατάτες 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα Σάλτσα […]

Διαφήμιση

Υλικά
1.5 κιλά ολόκληρες πατάτες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

Σάλτσα τυριού

1/3 βιτάμ
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2/3 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυριά
1/2 κουτ.αλάτι

Εκτέλεση
1. Κόψτε τη κάθε πατάτα σε 8 φέτες. Βράστε τις πατάτες για 6 λεπτά . Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά σε ένα σουρωτήρι.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ταψί, αλατίζετε και ρίχνετε την πάπρικα και το λάδι πάνω τους. Ψήστε για 30 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν.
3. Κάντε τη σάλτσα τυριού: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, χτυπάτε καλά. Μόλις προστεθεί όλο το γάλα, ανακατέψτε την ξινή κρέμα, την πάστα ντομάτας και το μισό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια προσθέστε το μισό τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και κλείνετε τη θερμοκρασία.

Δείτε επίσης  Ρυζόγαλο με φρέσκο γάλα !!!

4. Συναρμολογήστε την πίτα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνετε μια χούφτα από το υπόλοιπο τριμμένο τυρί στο πάτο ενός στρογγυλού πυρέξ. Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα κυκλικό σχέδιο. Ρίχνουμε τη σάλτσα του τυριού , το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.
5. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση