Διαφήμιση

Πραγματικά από τις ωραιότερες και πιο εύκολες μηλόπιτες !!! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα την ευχαριστηθούν όλοι !! Την έφτιαξα και εξαφανίστηκε αμέσως !!!!

Υλικά

Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Αυγά 4
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1/2 κιλό-ίσως πάρει λίγο παραπάνω -να δείτε το μείγμα να είναι παχύρευστο –
Ζάχαρη 400 γρ
Κανέλα 1 κοφτή κουταλιά σούπας
Μήλα 2 καθαρισμένα
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού -έβαλα εβαπορέ αραιωμένο-
Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του
Βανίλια 1.
Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα,την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τα τοποθετούμε μέσα στο μείγμα της φόρμας και τα πιέζουμε ελαφρά να χωθούν μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 40- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς (για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε την λεπίδα ενός μαχαιριού στο κέικ και αν βγει καθαρή η λεπίδα  είναι έτοιμο).

Διαφήμιση

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Μακαρόν με φανταστική κρέμα.
Επόμενο άρθροΘεϊκό Παστίτσιο