Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
(για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου 35*35)
1μεγαλο και μισό ακόμα τσουρέκι σπιτικό ή και έτοιμο

Σιρόπι
600 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

Διαφήμιση

Για την κρέμα
9 φλ γάλα
7 κ.σ γεματουτσικες κορν φλάουρ
12 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3 αβγά
3 βανιλιες
3 κ.σ καλό βούτυρο αγελάδος
1 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για τη σαντιγί
600 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση κανέλα και κερασακια.

Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. περίπου το τσουρέκι μου και το φρυγανιζουμε στο αεροθερμο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο τα στρώνουμε στο ταψακι μου και αφήνουμε να κρυώσει.

Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βρασεις ακόμα.

Σιροπιαζουμε το τσουρέκι με το καυτό σιρόπι.
Αφού τραβήξει το σιροπακι πασπαλιζουμε μου με μπόλικη κανέλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει ( κρατάμε 2 φλυτζάνια για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησα και διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά .
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .

Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1-2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών για να ζεσταθούν . Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμουλα.

Προσθέτουμε στο τέλος τις βανιλιες και το βούτυρο . Τέλος πασπαλιστα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπεικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπεικιν και να αφρισει.

Ενσωματωνουμε σε όλη την κρέμα. ( Η κρεμουλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη).

Απλώνουμε την κρέμα μου πάνω στο σιροπιασμενο τσουρεκι.

Διαφήμιση

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό μου.

Στο μίξερ χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και έξτρα κανελιτσα.

Διακοσμουμε με κερασάκι ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.