Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

1 φακελάκι Μάγια ξερή
1 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη
ένα κουτάλι σούπας αλεύρι
ένα ποτηράκι του κρασιού χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακάτευουμε και τα άφησα 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η Μάγια μετά πρόσθετουμε ένα αυγό και ένα ασπράδι τον κρόκο τον φυλάσσουμε για επάλειψη

Στο τέλος 200 γραμμάρια γιαουρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου η ομογενοποίηση σα μαζί με τη Μάγια σε άλλο μπολ Κωσκίνζουμε 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακάτευουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μετά βάζουμε 200 γραμμάρια Βιτάμ παγωμένο το οποίο το Βούτα γα στο αλεύρι και το τρίβουμε στον τρίφτη ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα το κάνουμε ζύμη λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος μία ώρα

κατόπιν άνοιγουμε 2 φύλλα τα τύλιγουμε κρουασανάκια τα βάζουμε σε φόρμα λαδωμένη του κέικ αυτή που έχει και τρύπα στο μέσο φτιάχνουμε τριανταφυλλάκια ρίχνουμε και λίγο νεράκι στο αυγό και τα παίρνουμε με το πινέλο

Ψηνουμε τους 170 για 40 με 45 λεπτά στο φούρνο σας για τη γέμιση βάζουμε 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη 1 αυγό και τέσσερις κουταλιές της σούπας μυζήθρα ξερή πικάντικη

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΨωμάκι πολυτελείας με σίγουρη επιτυχία… Θα το φτιάξεις άπειρες φορές!
Επόμενο άρθροΘα τρέξεις να την φτιάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη… Πεντανόστιμη κοτόπιτα