Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το φύλλο 500γρ.νερο χλιαρό, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο

500γρ.νερο χλιαρό,
2κγλ αλατι,
2κγλ ξυδι,
αλεύρι περιπου 850γρ
να γίνει μια ωραία ζυμη,
ένα κρασοποτηρο λαδι.

Για την γέμιση φτιαχνω μια κρεμα (σιμιγδαλοκρεμα) σε κατσαρολα με 500γρ.γάλα και ενα φλ τσαγιού σιμιγδαλι ψιλο.

Όταν κρυώσει ελαφρώς ριχνω μεσα αλατι, πιπερι, 500 γρ φετα, ένα φλ παρμεζανα, 4 αβγα και 2 κσ γιαούρτι.

Ανοιξα τα φύλλα μου ελαφρα τα λαδωνω μεσα βαζω την γέμιση και στο τελος πριν ψησω την πιτα μου τα αλειφω με ελαιόλαδο

Ανοίγουμε το φύλλο και στην άκρη βάζουμε την γέμιση και αρχιζουμε να ρολαρουμε.

Ψήνουμε στους 200 αέρα για 45′ περίπου να παρει ενα ωραιο χρωμα η πιτουλα μας.

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”