Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “Μπαχάρι και κανέλα.” ΥΛΙΚΑ 2 πακέτα πτι-μπερ 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “Μπαχάρι και κανέλα.”

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι-μπερ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής πραλίνα
800 ml γάλα για τις κρέμες
1 φλ επιπλέον γάλα για τα μπισκότα

επικάλυψη:
1 μόρφατ
3 κσ άχνη
1 κουβερτούρα 125 γρ
100 ml γάλα
1 κγ μέλι
μερικά μπισκότα τριμμένα
φτιάχνω τις κρέμες σύμφωνα με τη συσκευασία.

* η φόρμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατσαρόλα 22 εκ διάμετρος. Ανάλογα το μέγεθος θα πάρει και λιγότερα ή περισσότερα μπισκότα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνω ένα μπισκότο το βρέχω στο γάλα, το αλείφω με την άσπρη κρέμα και το βάζω στη φόρμα μου που την έχω καλύψει με μεμβράνη.

Συνεχίζω κυκλικά με την πρώτη σειρά άσπρη κρέμα.
Συνεχίζω 2η σειρά κυκλικά με την κρέμα πραλίνα πάνω στα μπισκότα. Συνεχίζω μέχρι να γεμίσει η φόρμα εναλλάξ με τις κρέμες.

Έριξα από πάνω την υπόλοιπη κρέμα που περίσσεψε και κάλυψα με μπισκότα. Σκέπασα με την μεμβράνη και έβαλα στο ψυγείο να σφίξει.

Χτυπάω τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει.
Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και καλύπτω με την σαντιγί.

Λειώνω τη σοκολάτα με το γάλα και το μέλι, ανακατεύω καλά και περιχύνω το γλυκό. Γαρνίρω με τριμμένο μπισκότο.
Βάζω στο ψυγείο

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “Μπαχάρι και κανέλα.”