Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η γνωστή πολύχρωμη σαλάτα που πάντα εντυπωσιάζει!
Θα κλέψει τη παράσταση στις γιορτές με τόσο απλά και νόστιμα υλικά

Υλικά:
4 βραστά αυγα
4 καρότα βραστά
4 παντζάρια βραστά
4 πατάτες βραστές
Ανηθος-πιπέρι-αλάτι
Ελαιόλαδο-Λεμόνι
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο σκόρδο
2 κουτ.σουπας γιαούρτι
1 κουτ.σουπας μαγιονέζα
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε χωριστά μπωλακια τρίβουμε τα καθαρισμένα βραστά λαχανικά μας σε χοντρό τρίφτη και τα αυγά χωριστά κροκοι και ασπράδι.

Στις βραστές πατάτες προσθετουμε κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο Και λίγο λεμόνι.

Στα βραστά παντζάρια σκορδακι ελαιόλαδο αλάτι.

Στα βραστά καρότα αλάτι και ελαιόλαδο.

Παίρνω μια φόρμα και στο πάτο ριχνω αλάτι πιπερι και άνηθο. Έπειτα στρωνω το κρόκο και μετά το ασπράδι.

Σε μπωλακι που εχω αναμειξει γιαουρτι και μαγιονέζα περναω μια στρώση.Επειτα τα καρότα ξανά στρώση μετά τα παντζάρια ξανα στρώση και τέλος τη πατάτα.Αφηνω στο ψυγείο μια ώρα και μετά αναποδογυριζω σε πιατέλα!

***Πριν βάλετε τα τριμμένα έτοιμα παντζάρια στη φόρμα να τα στιψετε καλά***

(Για να βγει πολύ εύκολα απο τη φόρμα πριν την αναποδογυρισετε με ενα κουταλάκι ξεκολληστε λιγο απαλά στη βάση περιμετρικά που ειναι η πατάτα)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.