Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά :
ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο (εγώ χρησιμοποίησα το ζαγορισιο) ή σπιτικό φύλλο

Για την γέμιση :
1 κιλό πιπεριές κέρατο πράσινες
1/2 μισό πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης,
τρία αυγά,
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
μια ντομάτα σε κύβους,
δύο κουταλιές ρύζι,
250 γρ ανθότυρο,
250 γρ φέτα,
τρεις κουταλιές ξηρή μυζηθρα τριμμένη,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές και τις μαραινουμε σε κατσαρόλα με τα υγρά που θα βγάλουν.

Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ζαρωμενα και λαδωμενα.

Απλωνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμενα και ζαρωμενα.

Χαράζουμε την πίτα, την ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές μπάρες με ωραία υλικά πολύ πετυχημένες, του σεφ Τάσου Αντωνίου
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα ανάποδη με μπισκότο βανίλια