Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πιο τριφτή και αρωματική δε γίνεται..

Υλικά
για την ζύμη

4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πλάκα βούτυρο 250 gr έβαλα Όλυμπο
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαφήμιση

για τη γέμιση
5 μεγάλα μπανανόμηλα
5 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα.
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη, ανοίξτε ένα λακουβακι μέσα στο αλεύρι

Προσθέστε τα αυγά και το μείγμα του βουτύρου, ανακατέψτε καλά και βάλτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την γέμιση.μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα και την κατάψυξη

Η ζύμη θα είναι σχεδόν στεγνή αλλά μην σας απασχολεί

Για την γέμιση
Τρίβετε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη τα μπισκότα στο μπλέντερ ρίχνετε την ζάχαρη το κονιάκ το λεμόνι την κανέλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα

Πάρτε ένα ταψί και βουτυρώστε καλα, παίρνετε την περισσότερη ζύμη με τα χέρια σας και την αραιώνετε σε κομμάτια στο ταψί και προσπαθείτε να καλύψετε όλο τον πάτο από το ταψί και τα πλαϊνά του με τα χέρια σας

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα συνεχίζεται με μικρά πάλι κομμάτια ζύμης να ρίχνετε σταδιακά και αραιά μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας από πάνω

Ψήστε στους 170-180 μέχρι να ροδίσει καλά!! Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε

Υ.Γ Αφήστε να ψηθεί καλά για να είναι πιο μπισκοτενια η ζύμη

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦανταστική, τραγανή, πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!
Επόμενο άρθροΤαπεινά ,αλλα πολύ πολύ νόστιμα και τραγανά, κουλούρια Θεσσαλονίκης !